679CE9BD-9B28-4C85-B52C-6D66841C798A.PNG

ENSEMBLE

DSCF6096.jpg
Miranda Coral Engholm

Miranda Engholm är uppväxt i Skåne och studerar för närvarande musikalprogrammet vid Högskolan för scen- och musik i Göteborg och arbetar med sitt musikaliska soloprojekt Coral, vars debutalbum släpptes i mars 2021. Utöver det har hon spelat i sex uppsättningar sommarteater på Scen Österlen, däribland West Side Story och Spring Awakening, samt medverkat som skådespelare och musiker på Rynge Teater i Ystad i produktioner som Fröken Julie och Ett drömspel. Mirandas första musikalkärlek var Rent, och sen dess har hon blivit uppslukad av berättelsen och musiken i musikaler som Parade och Cabaret men hon vill även nämna Falsettos och Hamilton som två nya favoriter.

 

I IDE ser vi Miranda i rollen som Unni och Yogi.

DSCF6053.jpg
Pia Ternström

Pia Ternström är uppvuxen i Sollentuna utanför Stockholm, men har även bott i Göteborg och Amsterdam. Hon är utbildad på musikalprogrammet vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och har sedan 2016 varit verksam vid Göteborgsoperan i Hair, Göteborgs stadsteater i Machinal, och Wermland Opera i Måndag hela veckan. I höst ser vi henne i Amélie på Östgötateatern. Pia skriver sedan 2018 musikalen Kära Anna (@karaannamusikalen) tillsammans med Oscar Collin. Hon har svårt att välja en favoritmusikal men landar tillslut i Into the woods. Och Sunday in the Park with George. Och Book of Mormon. Japp. Och Wicked, och-

 

Pia spelar Telma, Yogi och Följare 4 i IDE.

DSCF6140.jpg
Stina Arrhenius

Stina Arrhenius är uppväxt i Kalmar och utbildad musikalartist på Balettakademien i Göteborg där hon tog examen 2017. Hon har sedan dess setts i bland annat Annie på Säffleoperan och Sweeney Todd på Varbergs teater. Utöver det sjunger och arrangerar hon musik för vokalensemblen Eko. Stina har även varit med och skrivit och själv medverkat i musikteaterföreställningen Inte ens doften av fuktig asfalt skulle kunna få mig att känna nånting nu i samarbete med Anhörigas Riksförbund. Hennes favoritmusikal är Kristina från Duvemåla. 

Stina spelar Frances, Värdinnan och Följare 3 i IDE.

DSCF6032.jpg
Karin Andersson

Karin Andersson är uppväxt i Norrköping och tog examen från skådespelarprogrammet vid Högskolan för scen och musik i Göteborg år 2020. På skolan satte hon upp föreställningen Lena, jag och ensemblen där hon stod för både manus, regi och skådespeleri. Sen dess har hon medverkat i föreställningarna Oroarna och Efter Hamlet på Regionteater Väst. Hon är även med i bandet Konflikten där hon både skriver musik och sjunger. Karins favoritmusikal är Ingvar - en musikalisk möbelsaga.

 

I IDE spelar Karin rollerna Sindra, Love, och Följare 1.

DSCF6059.jpg
Rudy Addo

Rudy Addo är musikalartist utbildad vid Performing Arts School i Göteborg och Show- och musikalprogrammet på Markaryds folkhögskola. Hon är uppväxt i Västerås men bor nu i Göteborg där hon de senaste åren synts som dansare i Pygmalion och skådespelare i Mephisto, båda på Göteborgs Stadsteater, och som musikalartist i Tomas Sista Revy på Lisebergsteatern. Till hösten är hon med Gothenburg English Studio Theatres föreställning Are we not drawn onward to new erA. När Rudy var liten älskade hon musikalfilmen Flashdance där hon såg sig själv i den kvinnliga huvudrollens fantastiska danssolon framför stående ovationer. Flashdance väcker fortfarande stark nostalgi hos Rudy.

I IDE ser vi Rudy i rollerna Kiara, Meditationsrösten, Stella och Följare 2.

MUSIKER
Mika Persdotter
VIOLA

Mika Persdotter är violast, verksam i Köpenhamn med projektet Mika Akim. Hon är ursprungligen från Göteborg och har en bachelor och en master i klassisk viola performance från Högskolan för scen och musik i Göteborg. Utöver det har hon studerat vid Academy of Music and Arts i Prag och tog våren 2021 en post grad. i Artistic Research från Det rytmiske musikkonservatorium i Köpenhamn. Hon har varit med som musiker i flertalet musikteaterproduktioner och operor, däribland Amasonernas drottning på Årsta teater, Kejsaren av Portugalien på Betty Nansen teatret och Verdensfreiserinden på Sort/Hvid teater. Mika har svårt att välja en favoritmusikal men älskade Hair som liten.

Tove Bagge
VIOLA

Tove Bagge är violast, uppväxt i Göteborg. Hon har en bachelor från musikerprogrammet vid Norges Musikkhøgskole i Oslo och är verksam i musikerkollektivet Damkapellet som framför musik av kvinnor och transpersoner, gruppen Senter for Kollektivt Skapande som utforskar komposition i grupp och ensemblen Crush String Collective som arbetar med fri improvisation och nya kompositioner. De senaste åren har hon bland annat medverkat i operan Amasonernas Drottning på Årsta teater i Stockholm, uruppförandet av stycket Kraftverk på Ultimafestivalen i Oslo, releasekonsert för Mika Akims debutskiva på ALICE i Köpenhamn 2020, samt konserten på livestreamade Eter Festival med viola- och syntduon Lovewinged 2021.


Det var längesen Tove såg och lyssnade på en musikal, men har genom åren fällt många inlevelsefulla tårar till Hair, Sound of Music och West Side Story.

Joel Haag
GITARR

Joel Haag är uppväxt i Malmö och utbildad vid Fridhems folkhögskola samt på musiklärarprogrammet vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Han har lång erfarenhet av att spela i ensembler av olika slag och storlek, däribland Lea and the loved ones, Skogen Kallar och Joel Haag Trio, och ser fram emot att få sätta ihop det med scenkonsten i och med sin medverkan som gitarrist i IDE. Joel har inte sett många musikaler men han gillar Hair.

Johanna Ekholm
KONTRABAS

Johanna Ekholm har studerat musik på både Fridhems folkhögskola och Lunnevads folkhögskola med inriktning improvisation. Hon har frilansat som musiker i olika projekt och bland annat medverkat som teatermusiker i Cabarét Kosmos som sattes upp på teater Aftonstjärnan. Johanna spelar kontrabas och spelar bland annat med banden Olimpias Orkan – som turnerat i Norge, Kapla – där hon skriver och arrangerar musik, och Trio Ramberget – som på nya sätt utforskar hur improviserad musik kan framföras. För tillfället jobbar hon på GöteborgsOperan där hon ansvarar för barnskådespelare som medverkar i uppsättningar och jobbar som påklädare. Johanna har tidigare varit med och arrangerat festival (PACAYA) och jazzklubb (LJUS & BRUS).

KONSTNÄRLIGT TEAM
Carolin Oredsson
REGI

Carolin Oredsson är utbildad på Fridhems folkhögskolas teaterlinje (2012-2014) och läser för närvarande kandidatutbildningen i teaterregi vid Den Danske Scenekunstskolen i Köpenhamn. Hon dras till tvärkonstnärliga projekt och har i Göteborg bl.a. regisserat musikteatern Way Down baserad på Anais Mitchells skiva Hadestown, musikföreställningen Queen Zenobia skriven av Kristina Issa, samt kör- och poesiföreställningen Barnet baserad på Olivia Bergdahls sonettkrans. Carolin brinner även för scenkonst skapad för och av barn och unga. Hon har arbetat som regiassistent på Backa Teater och som teaterlärare på Hisingens kulturskola, och har regisserat och skrivit föreställningar med barn och unga i Sverige och USA genom musikalorganisationen Lovewell Institute of the Creative Arts.

Cornelia Ferm
KOSTYM

Cornelia Ferm är uppväxt i Göteborg och utbildad i måleri på Dômen konstskola i Göteborg samt modedesign på Textilhögskolan i Borås. Hon har arbetat mycket med design och performance, och har även varit kostymassistent på en SVT-produktion. För närvarande jobbar Cornelia med det nystartade klädmärket Hodakova. Cornelia hade som yngre svårt för musikalgenren, hon kunde inte njuta av musiknumrena som bara gjorde henne otålig. Men Grease har hon sett typ fyrtiotusen gånger!

Toni Tora Botwid
SCENOGRAFI

Toni Tora Botwid är uppväxt i Södra Mellby och Lund och utbildad på teaterlinjen vid Wiks folkhögskola och i politisk scenkonst på Teater Tribunalen och Långholmens folkhögskola. Hen går för närvarande scenografi- och kostymprogrammet vid Stockholms konstnärliga högskola. Toni har tidigare gjort scenografi för Institutet för politisk terapi av Troja Scenkonst samt kostymdesign och scenografi för Stormar och Strömavbrott av Shake it Collaborations. Under hösten gör hen som en del av utbildningen på SKH scenografi för Kvinnor och Skog av Hagar Malin Hellqvist Sellén med premiär på Turteatern, samt Att döda en Lolita i regi av Lola Zackow på Östgötateatern. Utöver det har hen jobbat med konstgruppen FUL i verken Europa Europa och Marken Brinner. Hens videokonst har bl.a. visas på Oregon Cinema Arts Film Festival, Malmö Queer Film Festival, Moozimotion, Amsterdam Transcreen Filmfestival, Mix LGBTQI Film Festival Copenhagen. Tonis favoritmusikal är Rent.

PRODUKTIONSTEAM
Susanna Gejrot
PRODUCENT

Susanna Gejrot är utbildad på Fridhems Folkhögskolas teaterlinje (2012-2014), samt inom performance studies (Stockholms Universitet, 2017), journalistik (Karlstads Universitet, 2017) och konstvetenskap (Umeå Universitet 2016). Våren 2020 tog hon examen från kandidatprogrammet Medier, estetik och kulturellt entreprenörskap vid Göteborgs Universitet. Hon arbetar nu som projektledare för ett dansprojekt inom äldrevården, Dansa mitt liv, som finansieras av Allmänna arvsfonden. Utöver det har hon arbetat som producent för föreställningen Egalias döttrar (Konstkollektivet döttrar, 2014-2015), som projektledare på stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné och som skådespelare/producent för ett flertal fria scenkonstgrupper i Stockholm och Göteborg, bland andra Grupp Fem, Scenariot och Teater Tillsammans.

Gabriella Marmén
REGIASSISTENT

Gabriella Marmén är en frilansande regiassistent och regissör uppväxt i Falkenberg och utbildad i musikteater på Östra Grevie folkhögskola. Hon har praktiserat på Malmö Operas uppsättningar av Pippin och Funny Girl, jobbat med scenkonstkompaniet Bombina Bombast (Mother (Verb), Artificial Awakening // An algorithmic ceremony) och andra föreställningar i Malmöområdet. Hon har även jobbat som assistant music director på Lovewell Institute For The Creative Arts i Bjärred/Lomma och regisserat två sommaroperor i Höör. Till hösten börjar Gabriella jobba som produktionsassistent på Malmö Stadsteater. Favoritmusikalen är The Sound of Music, av nostalgiska skäl.

Annika Marmén
SÅNGINSTUDERARE & REPETITÖR

Annika Marmén är född 1993 och utbildad i jazzsång på Fridhems Folkhögskola (2012-2014) och komposition på Gotlands Tonsättarskola (2014-2015).  Hon jobbar just nu som körlärare på Hisingens Kulturskola och skriver och arrangerar för ett flertal Göteborgsbaserade konstellationer, som vokalensemlen CHIME, Kapla och bandet Dog Park. Hon har tidigare skrivit barnmusikal inom organisationen Lovewell Institute of the Creative Arts (2015-2018), var involverad som sånginstuderare inför Göteborgsoperans uppsättning av Oliver och har även gjort rollen som Eurydike i Carolin Oredssons musikdramatiska tolkning av Anaïs Mitchells Hadestown. Främsta musikaliska förebilder: ABBA, psalmer, Joni Mitchell och 90-tal!

Ingunn Fjellang Sæther
LJUSDESIGN
Miranda Seiborg Wikström
KÖRTEKNIKER